Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Για ένα μακρύ … θερμό φθινόπωρο


Το  φθινόπωρο που έχουν μπροστά τους οι Έλληνες πολίτες είναι ιδιαίτερα βαρύ και … θερμό.

Μετά την καταιγίδα των μέτρων  που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση του Μνημονίου  όλες οι προβλέψεις  είναι ιδιαίτερα  οδυνηρές.

Βέβαια, το φθινόπωρο ξεκίνησε με τις μηχανές της πολιτικής αντιπαράθεσης στο φουλ …

Και ανασχηματισμός – μαμούθ με ένα βαρύ, δύσκαμπτο και αντιφατικό κυβερνητικό σχήμα στην προσπάθεια να διορθώσει (;) τις εντυπώσεις η κυβέρνηση και να κερδίσει κάποιους πολιτικούς πόντους.

Και με τη διαμόρφωση του σκηνικού για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές που είναι η πιο σημαντική πολιτική μάχη του φθινοπώρου.

Αλλά πάνω απ’ όλα με τους πολίτες αντιμέτωπους με μια πολύ σκληρή πραγματικότητα.

  • Την ακρίβεια και τον πληθωρισμό στο 6% περίπου καταγράφοντας πανευρωπαϊκή πρωτιά.
  • Την ανεργία να καλπάζει στο 12% και με την πρόβλεψη για κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων το φθινόπωρο και την αντίστοιχη απώλεια θέσεων εργασίας.
  • Την ύφεση και τη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 3,7% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ως αποτέλεσμα και της  … κατάψυξης που έχει θέσει την οικονομία της χώρας η πολιτική του Μνημονίου.
  • Το Μνημόνιο που σηκώνει τη δαμόκλεια σπάθη του πάνω από τους Έλληνες εργαζόμενους και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα  με νέα εφιαλτικά μέτρα.
  • Τη «θερμή» σύγκρουση για το πετρέλαιο θέρμανσης – με την υψίστης ευρηματικότητας και οικονομικής και πολιτικής έμπνευσης επινόηση  να αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης  στο ύψος αυτού της κίνησης για να βρεθούν πρόσθετοι πόροι για τα μονίμως υστερούντα δημόσια έσοδα. Κι αυτό με τη λογική (;) να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ σε πολλά είδη από το 11 στο 23% και βάλε. (Αλήθεια και στη μια και την άλλη περίπτωση ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα; Αν όχι οι έλληνες εργαζόμενοι και τα ασθενέστερα κοινωνικά και οικονομικά  στρώματα; ).
Ο πρώτος κύκλος αντιπαράθεσης εγκαινιάζεται αυτή τη βδομάδα στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια  της ΔΕΘ.

Θα ακούσουμε τις νέες κυβερνητικές «υποσχέσεις»  και εξαγγελίες για την εξασφάλιση της «κοινωνικής δικαιοσύνης» και τη «σωτηρία»  της χώρας.

Ενώ το προσεχές Σάββατο εγκαινιάζεται  η φθινοπωρινή κοινωνική και πολιτική αναμέτρηση μεταξύ κυβέρνησης και συνδικάτων με το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Ίδωμεν …

Δεν υπάρχουν σχόλια: