Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Για την έκρηξη στη Γειτονιά του … Παράδεισου

Η έκρηξη χθες το βράδυ στον τοίχο των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού έχει μείνει μέχρι στιγμής … ορφανή.

Προκάλεσε όμως πολλές υλικές ζημιές στα γύρω σπίτια ενώ έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά.

Βρεθήκαμε λίγο μετά από το γεγονός στην γειτονιά του … Παράδεισου ( εκεί δίπλα βρίσκεται ο πολύ γνωστός δημοτικός κινηματογράφος του Κορυδαλλού ).

Οι κάτοικοί της θορυβημένοι από την ισχυρότατη έκρηξη, δεν είχαν προλάβει ακόμη να συνέλθουν καλά καλά. Ούτε τη διάθεση είχαν να μετρήσουν τις ζημιές που ήταν σημαντικές. Αρκούσε σαν πρώτη εντύπωση το ότι δεν υπήρχαν ανθρώπινα θύματα.

Αλλά και με μια συγκρατημένη οργή από πολλούς για το γεγονός ότι τόσα χρόνια δεν έχουν απομακρυνθεί οι φυλακές που κι αυτές όλο φεύγουν κι όλο μένουν. Άλλωστε πώς θα εξυπηρετηθούν κι οι μεγαλοσχήμονες δικηγόροι και άλλα δίκτυα που τόσο καιρό έχουν άντρο τους τις συγκεκριμένες φυλακές;

Άλλοι πάλι γείτονες έβρισκαν τη διάθεση για λίγο … χιούμορ και σαρκασμό.!

Και πώς όχι;

Έχουν συνηθίσει οι άνθρωποι. Όχι τόσο σε εκρήξεις.

Σε αποδράσεις όμως, ατομικές, ομαδικές, … εδάφους … αέρος.

Ρωχάμης, Παλαιοκώστας και άλλες εκλεκτές προσωπικότητες έχουν διαφύγει με την άνεσή τους και με ποικίλους τρόπους.

Και πολλοί άλλοι. Όπως τότε όπου κάποιοι δραπέτες είχαν μπει στην αυλή ενός μικρού, παλιού σπιτιού στο οποίο ζούσε μόνη της μια ηλικιωμένη γυναίκα για να ακολουθήσουν με προτεταμένα περίστροφα οι αστυνομικοί διώκτες με την … καθησυχαστική διαβεβαίωση « μη φοβάσαι, γιαγιά, εμείς είμαστε εδώ …».

Έχουν δει κι έχουν ζήσει πολλά αυτοί οι άνθρωποι.

Αλλά το χθεσινό ήταν αρκετά διαφορετικό.

Και ναι μεν, εκεί όπου τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός και τη συγκεκριμένη ώρα, δεν περνά πολύς κόσμος.

Ακριβώς απέναντι, όμως, σε λίγα μέτρα υπάρχουν πολυκατοικίες όπου ζουν άνθρωποι κάθε ηλικίας, ακόμη και μωρά παιδιά. Πολύ κοντά βρίσκεται το αθλητικό κέντρο Κορυδαλλού όπου εκατοντάδες άνθρωποι – ειδικά νέοι - αθλούνται καθημερινά, οπότε ήταν πιθανό κάποιος να περνούσε από το σημείο της έκρηξης.

Ο κίνδυνος απώλειας ανθρώπινης ζωής δεν ήταν καθόλου αμελητέος. Άλλωστε ο ίδιος ο δήμαρχος Κορυδαλλού, κ. Σταύρος Κασιμάτης, μας δήλωσε ότι λίγο πριν τυχαία περνούσε από το συγκεκριμένο σημείο.

Αν συνδέσουμε την έκρηξη στον Κορυδαλλό με την έκρηξη στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι κάποιο κύκλοι, κάποιο μηχανισμοί «ερωτοτροπούν» με την προοπτική να προκαλέσουν και ανθρώπινες απώλειες. Ερωτοτροπούν με την καλλιέργεια ενός κλίματος φόβου και αποσταθεροποίησης.

Στις γνωστές … καλές εποχές που περνάμε.

Στη γειτονιά του … Παράδεισου

Δεν υπάρχουν σχόλια: