Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Συγκλονιστικές οι κινητοποιήσεις των αγροτών - Συλλαλητήριο σήμερα στο Σύνταγμα


Με ένα πρωτοφανές για τις τελευταίες δεκαετίες συλλαλητήριο οι αγρότες έδωσαν χτες μοναδικό και συγκλονιστικό παρόν στο Σύνταγμα με παρουσία από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.




Το κίνημα των αγροτών έχει περάσει σε νέα φάση και συμπορεύεται και με τις κινητοποιήσεις και άλλων κοινωνικών στρωμάτων.



Είναι χαρακτηριστική η υποδοχή  που είχαν τα μηχανήματα και των τρακτέρ από πλήθος κόσμου στο κέντρο της Αθήνας.

Η κατάσταση είναι εκρηκτική και οι συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ως συνέχεια της υπογραφής του Τρίτου Μνημονίου έχουν οδηγήσει σε απόγνωση μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Παρά τις εκτιμήσεις της κυβέρνηση ότι η "κατάσταση θα εκτονωθεί" μετά την Κυριακή θεωρούμε ότι μόνο αυτό δεν θα συμβεί.

Αντίθετα έχουμε μπει σ' ένα σπιράλ εξελίξεων με απρόβλεπτες συνέπειες.





Τι ζητούν οι αγρότες

-Ν' αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

-Να καταργηθεί η φορολόγηση μας από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή - Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης - Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί - Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.

-Αφορολόγητο πετρέλαιο - Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος - Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

-Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.


-Κατάργηση του φόρου στο κρασί - Ν' αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.


Λήγει αύριο η προθεσμία σε κυβέρνηση - αντιπολίτευση

Το βράδυ της Κυριακής λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί σε όσους επιθυμούν να μελετήσουν και να υπογράψουν τις προτάσεις που θα στείλει τη Δευτέρα στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων της χώρας η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.

"Εάν δεχτεί ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της χώρας το πλαίσιο που βάζουμε εμείς για έναν εποικοδομητικό διάλογο, μόνο τότε θα πάμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων" δήλωσε ο Χρίστος Γκόντιας, μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

11:58
Εικόνα τώρα έξω από τη Βουλή.


Συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στο σημερινό συλλαλητήριο 

«Συγκεντρωνόμαστε στην Πλατεία Συντάγματος και το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016, μαζί με τους αγρότες, διεκδικώντας να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου – ΕΚΤΡΩΜΑ για την Κοινωνική Ασφάλιση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.


Και άλλες κοινωνικές ομάδες συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση.


Και φοιτητές στο Σύνταγμα ...



Δεν υπάρχουν σχόλια: