Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Μέσα σε ασφυκτικούς εκβιασμούς η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας


 Πραγματοποιείται σήμερα η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με του υπολογισμούς του κυβερνητικού επιτελείου  θετική ψήφο για την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα θα δώσουν 160 – 165 βουλευτές.

Μια διαδικασία βεβαίως που περιβάλλεται όλες αυτές τις μέρες από ακραία πόλωση και υψηλή ρητορική αντιπαράθεση ανάμεσα, κυρίως, στους δυο βασικούς «μονομάχους» - την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι, βεβαίως, γίναμε μάρτυρες σ’ ένα αδιάντροπο πρέσινγκ   - σ’ ένα κλιμακούμενο σίριαλ εκβιασμών από πολλές πλευρές, με ξεκάθαρη την κυνική και ωμή παρέμβαση των ξένων κέντρων που επιδιώκουν τη διαρκή καθήλωση της χώρας και του λαού μας στα δεσμά του χρέους, των Μνημονίων και της υπερεκμετάλλευσης.

Εκβιασμοί που για μια κόμη φορά τονίζουν εμφατικά ότι στην ουσία αποτελεί κενό γράμμα η  ανεξαρτησία και η αυτοτέλεια της χώρας.

Έτσι, είχαμε εκβιασμούς από το ΔΝΤ και τους ξένους κερδοσκοπικούς οίκους με τη ραγδαία αύξηση των επιτοκίων δανεισμού και τη καταβαράθρωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Τους εκβιασμούς της Κομισιόν και του προέδρου της, Ζαν Κλοντ Γιουνγκέρ που μίλησε ότι η ΕΕ και οι δανειστές δεν μπορούν να συνομιλήσουν με «ακραίες δυνάμεις» στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Κ ομισιόν, λοιπόν, εμφανίζεται ως εκπρόσωπος των δανειστών χαρακτηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ το ΣΥΡΙΖΑ ως «ακραία δύναμη»!


Τους εκβιασμούς του Σόιμπλε με τον ίδιο και πιο ωμό τρόπο ακόμη – στο γνώριμο του στιλ δηλαδή – ότι στο βαθμό που θα προκύψει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κοπεί η χρηματοδότηση στη χώρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος τα κυβερνητικά χαλκεία και τα εγχώρια παπαγαλάκια των ΜΜΕ και κάποιων «επιστημονικών» αναλυτών έκαναν λάστιχο τους κινδύνους από την «πολιτική αστάθεια» που θα προέκυπτε από τη μη εκλογή Προέδρου και την προσφυγή σε εκλογές.

Λες και τώρα έχουμε πολιτική σταθερότητα …
Εκτός αν εννοούμε – που αυτό εννοούν – τη σταθερότητα του μνημονιακού καθεστώτος και της καταλήστευσης του λαού μας.

Εμφανίστηκε και ο ανεκδιήγητος Στουρνάρας να μιλήσει για τους κινδύνους από τη μείωση της ρευστότητας στην αγορά κάνοντας έκκληση για «πολιτική σταθερότητα».

Κύριος στόχο; αυτών των επιθέσεων ο ΣΥΡΙΖΑ που δαιμονοποιείται, παρουσιάζεται ως «άρχοντας του σκότους και του χάους», ως ο υποκινητής των αναρχικών εκδηλώσεων και της τρομοκρατίας!

Έτσι κάπως τοποθετήθηκε και ο  … Πάγκαλος, γνωστός για τη χοντροκοπιά και την ακράτεια λόγων.     

Και ο κατάλογος θα μπορούσε να είναι πολύ μακρύς.             

Όλοι αυτοί – ξένοι επικυρίαρχοι, τοκογλύφοι δανειστές, τα αρπακτικά των αγορών και οι εγχώριοι συνεργάτες τους, επιχειρούν για μια κόμη φορά να φοβίσουν τους Έλληνες πολίτες, να καλλιεργήσουν την εντύπωση ότι επέρχεται το χάος στο βαθμό που ανατραπεί η κυβέρνηση της εθνικής καταστροφής και αναδειχθεί μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – αυτοτελής ή με συνεργαζόμενες δυνάμεις.

Οι έννοιες της εθνικής κυριαρχίας της δημοκρατικής διεξόδου από την κρίση με την ετυμηγορία του ίδιου του λαού – αποτελούν «ψιλά γράμματα» για όλους αυτούς.

Δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να προκύψει από τη σημερινή και από τις ψηφοφορίες που θα ακολουθήσουν.

Θεωρούμε, όμως, απόλυτη ανάγκη να ανατραπεί η  σημερινή κυβέρνηση και κυρίως η πολιτική, η αντίληψη και τα ακραία μέτρα που οδηγούν στην καταστροφή τη χώρα και τους πολίτες της.

Μόνο που δεν χωρά κανενός είδους επανάπαυση ή αναμονή μόνο των εξελίξεων που θα προκύψουν από τις πιθανές εκλογές – όποτε κι αν γίνουν.

Η εγρήγορση και η κινητοποίηση όλων πρέπει να είναι διαρκής, καθημερινή, να δηλώνεται σε κάθε περίπτωση, σε κάθε πρόβλημα, σε κάθε αντιλαϊκό και αντικοινωνικό μέτρο που προωθείται.

Και δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκβιάζει …
Αλλά ούτε και να μας τάζει τη σωτηρία ως αυτόκλητος Μεσσίας …


Χωρίς τη δική μας συμμετοχή και εγρήγορση καμιά ουσιαστική λύση δεν μπορεί να προκύψει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: