Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

«Άνθρακες ο θησαυρός» στη συνάντηση Σαμαρά με τη Μέρκελ στο Βερολίνο


Από το Βερολίνο δεν ήρθαν τα «ευχάριστα» νέα που περίμενε ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνηση.
Ευχολόγια, χλιαρές κουβέντες … κατανόησης από την “υπερ – κυβερνήτη” Άγκελα Μέρκελ και τίποτε άλλο.

Μάλλον το ουσιαστικό μήνυμα είναι σαφές:
Συνέχιση της ίδια αυστηρής πολιτικής λιτότητας χωρίς παρεκκλίσεις.
Επιμονή στις «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» - που στην απλή γλώσσα σημαίνει περισσότερα βάρβαρα μέτρα και εξαΰλωση των ελάχιστων εναπομεινάντων δικαιωμάτων των πολιτών.   

 Κατά τα άλλα, ο πρωθυπουργός σημείωσε μετά τη συνάντηση με τη Μέρκελ ότι «μετά την αξιολόγηση από την τρόικα θα πρέπει να αρχίσουν οι συζητήσεις για την ρύθμιση του χρέους», ενώ εμφανίστηκε  «βέβαιος» ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της χωρίς νέο πακέτο στήριξης.

«Η Ελλάδα ανεβαίνει διαρκώς. Έχουν να γίνουν ακόμα πολλά. Η Ελλάδα αφήνει την κρίση πίσω της. Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί μόνη της στα πόδια της, δεν απαιτείται νέο πακέτο στήριξης. Χρειάζονται φοροελαφρύνσεις προκειμένου οι πολίτες που έχουν κάνει τεράστιες θυσίες να πάρουν μια ανάσα για την ώθηση των μεταρρυθμίσεων».

Όλα αυτά βέβαια μάλλον στη … νοσηρή φαντασία του κ. Σαμαρά ο οποίος μάλλον έχει απογειωθεί πλήρως από την ελληνική πραγματικότητα.

Παράλληλα ο Α. Σαμαράς σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει όλους τους στόχους όπως το πλεόνασμα για το 2013 και το 2014 και τις επόμενες ημέρες η χώρα μας θα προτείνει ένα δικό της πλαίσιο μεταρρυθμίσεων.

«Γυρισμός δεν υπάρχει δεν πηγαίνουμε πίσω στα ελλείμματα. Για το 2015 προβλέπεται ανάπτυξη 2,9%», δήλωσε.

Την ανάπτυξη που κάθε πράγμα επιτυγχάνουμε …
Μόνο που … ως δια μαγείας … αυτή μετατίθεται για την … επόμενη ή και μεθεπόμενη χρονιά.
Και βλέπουμε … εις το διηνεκές …

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για αποπληρωμή του χρέους, μέσω επιμήκυνσης. «Μετά την αξιολόγηση περιμένουμε ρύθμιση για το χρέος», ανέφερε.

Ευχές και εναπόθεση ελπίδων στις … αγαθές προθέσεις των δανειστών!

Όσον αφορά την αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα, ο Πρωθυπουργός είπε:

«Δεν δέχομαι τον όρο διαζύγιο. Εδώ είχαμε μια συνεργασία η οποία δεν ήταν εύκολη. Αυτή η συνεργασία πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί πριν από την συγκεκριμένη στιγμή, δεν θα είναι διαζύγιο, θα είναι μια επιτυχία. Η Ελλάδα μπορεί να τα βγάλει πέρα χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση. Δεν παραιτούμαστε όμως από τον στόχο των μεταρρυθμίσεων και των πλεονασμάτων».

Επιτυχία, λοιπόν, η παρουσία του ΔΝΤ στην Ελλάδα!
Μόνο που είναι «επιτυχία» στηριγμένη σε αμέτρητες θυσίες και στο αίμα των Ελλήνων, καθώς και στην υποθήκευση του μέλλοντος αυτής της χώρας.

Την «ικανοποίηση» της Γερμανίας για την εξέλιξη του ελληνικού προγράμματος, εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άvγκελα Μέρκελ, κατά τη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε από κοινού με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Βερολίνο.

«Η Ελλάδα δίνει θετικά δείγματα και μηνύματα και πολύ σύντομα θα υπάρξουν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ.

Το ίδιο παραμύθι και από τη γερμανίδα καγκελάριο …
«Θετικά δείγματα», βεβαίως, για τους ίδιους τους γερμανούς αφού και σε περίοδο κρίσης δεκάδες δισεκατομμύρια κέρδισαν από την υπερεκμετάλλευση της Ελλάδας και των άλλων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου.

«Διαπιστώνουμε πολύ θετικές προόδους στην Ελλάδα και είμαστε σίγουροι ότι τα επόμενα βήματα θα ολοκληρωθούν σύντομα. Είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα ανακάμψει η οικονομία της χώρας» είπε αναφορικά με την πορεία του προγράμματος και πρόσθεσε:

«Ειδικά για τους ανθρώπους στην Ελλάδα, ξέρω πόσο δύσκολοι είναι οι καιροί, τα πρώτα δείγματα επιτυχίας γίνονται πλέον ορατά και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε περαιτέρω τη χώρα».

Κροκοδείλια δάκρυα από την αρχιτέκτονα των άγριων πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη.

Όχι, τέτοια «συμπόνια»  δεν τη χρειάζονται οι Έλληνες …

 Ολοφάνερο είναι ότι τη διέξοδο από αυτή τη θανάσιμη κατάσταση μπορούν να  δώσουν οι αγώνες του ελληνικού λαού χωρίς ταλαντεύσεις και αυταπάτες για  … γιατροσόφια, δήθεν ελάφρυνση των επαχθών όρων δανεισμού ή ότι με απλές αλλαγές στην κυβερνητική πλειοψηφία θα έρθουν οι … χαρμόσυνες μέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: