Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ας τρομοκρατήσουμε αυτούς που μας τρομοκρατούν



 Δυο χρόνια εφαρμογής του Μνημονίου και παρουσίας της τρόικα ο ελληνικός λαός γνώρισε, πέρα από τις αβάσταχτες οικονομικές θυσίες, μια συνεχή και εντεινόμενη οικονομική, πολιτική, ιδεολογική και ψυχολογική τρομοκρατία.

«Μονόδρομος το Μνημόνιο για τη σωτηρία της πατρίδας».

«Εφαρμόζουμε αυτά τα μέτρα ή χρεοκοπούμε».

«Εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης ή έξοδος από το ευρώ».

«Δεν θα καταβληθούν οι συντάξεις, οι μισθοί, θα καταρρεύσουν τα πάντα».


 Αυτά είναι που μονότονα αλλά και πολύ συντονισμένα εξαπέλυαν οι πολιτικοί εκπρόσωποι των υποστηριχτών του Μνημονίου, τα κυρίαρχα ΜΜΕ στη χώρα μας. Όπως και τα «μεγάλα αφεντικά» - στο Βερολίνο, το Παρίσι, στο ΔΝΤ και την Ουάσιγκτον: οι εκφραστές και το προσωπείο των τραπεζιτών, των δανειστών, των διεθνών τοκογλύφων, του πιο άγριου καπιταλισμού.

 Τα ίδια και με ακόμη μεγαλύτερη ένταση επαναλήφθηκαν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

 Κυρίαρχο  όπλο τους ο φόβος: όσο πιο τυφλός, ανορθολογικός και ανεξέλεγκτος, τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς.

 Φόβος για μια «οικονομική καταστροφή» και για μια «χρεοκοπία».

Λες και εκατομμύρια Έλληνες δεν βιώνουν την ανεργία, την χρεοκοπία των επιχειρήσεών τους, τη δραματική  συρρίκνωση των μισθών και των εισοδημάτων τους, την κατάρρευση της προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής, τη διάψευση των προσδοκιών και των ονείρων τους. Λες και δεν έχουν οδηγηθεί δεκάδες στην αυτοκτονία ως έσχατη λύση στην τραγωδία που βιώνουν.

Απειλές ότι σε περίπτωση άλλης επιλογής η χώρα θα οδηγηθεί έξω από τη ζώνη του ευρώ.

Τη στιγμή που δεν υπάρχει – ακόμα τουλάχιστον – κανένας θεσμικός τρόπος για να εξαναγκαστεί να το κάνει αυτό.

Επιστράτευση του φόβου απέναντι στον ακροδεξιό κίνδυνο που εκπροσωπούν οι νεοαναζί της «Χρυσής Αυγής».

 Η τελευταία αποτελεί πραγματικό κίνδυνο. Ωστόσο, είναι αστείο να τον επικαλείται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – αυτή που ερωτοτρόπησε και τελικά συγκυβέρνησε με το ΛΑΟΣ και τελικά με την πολιτική της εξέθρεψε και ενίσχυσε αυτά τα φαινόμενα.

Τυφλός φόβος απέναντι σε προβλήματα της κοινωνίας που η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τα ανέχθηκε, τα ενίσχυσε, τους έδωσε την ευκαιρία να γιγαντωθούν  και τώρα έρχονται ως επίδοξοι « σωτήρες».

Όπως αυτό με τους παράνομους μετανάστες: όταν για περισσότερο από μια δεκαετία δεν έκαναν απολύτως τίποτα, όταν ανέχθηκαν κέντρα πόλεων και ειδικότερα της Αθήνας, να μετατραπούν σε γκέτο, έρχονται τώρα παραμονές εκλογών να αντιμετωπίσουν τα οξύτατα προβλήματα με τη δημιουργία «στρατοπέδων» και «κέντρων υποδοχής» (άραγε ποιοι στη συνέχεια θα «φιλοξενηθούν» σ’ αυτά τα «κέντρα»;).

 Εντείνοντας μια ξενοφοβική και βαθιά ρατσιστική ρητορεία, παίζοντας με τα αντανακλαστικά και τους φόβους του μέσου πολίτη, στρώνοντας έτσι πιο εύκολα το δρόμο στην ακροδεξιά στην πιο αποκρουστική της μορφή.

Με το φόβο επίσης παίζουν – τον τυφλό, μαζικό φόβο – και στην αγοραία εκμετάλλευση του θέματος με τις οροθετικές ιερόδουλες στην Αθήνα.

Λες και το πρόβλημα δεν σέρνεται εδώ και χρόνια στο κέντρο της Αθήνας.

Βρήκε έτσι ρόλο και «δικαίωση» ο ανεκδιήγητος Λοβέρδος που πρότεινε  την «ποινικοποίηση της συνεύρεσης με ιερόδουλες χωρίς προφυλακτικό»!

Λύθηκαν έτσι τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας – τα προβλήματα υγείας, ασφάλισης και άλλα πολλά.
 (Αλήθεια το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής θα μπει ποτέ στα ελληνικά σχολεία;).

 Όπως αναφέρει και η αυστριακή εφημερίδα Die Presse αναφερόμενη στο θέμα με τις ιερόδουλες: «Προεκλογικές κινήσεις εντυπωσιασμού με οροθετικές πόρνες». «Οι σοσιαλιστές στην Ελλάδα προσπαθούν με ακραίες κινήσεις λίγο πριν από τις εκλογές να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη από την κατάσταση που επικρατεί στο παρηκμασμένο λόγω της κρίσης κέντρο της Αθήνας».

Φυσικά δεν μπορούσαν να λείψουν και οι ξένοι επικυρίαρχοι και πάτρωνες. Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου υπήρξαν παρεμβάσεις από τις Βρυξέλλες, την τρόικα, το ΔΝΤ και τη Λαγκάρντ.

Τελευταίο επεισόδιο η χθεσινή ιταμή δήλωση του κυνικού Σόιμπλε.

«Και η μελλοντική κυβέρνηση στην Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα», τόνισε, λοιπόν, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών σε ομιλία του στην Κολωνία.

Ο Βόφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε τους Έλληνες ότι εάν στις εκλογές της Κυριακής εκλεγεί μια πλειοψηφία που δεν θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της χώρας, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να υποστεί και τις συνέπειες. Άλλωστε «η συμμετοχή στην ΕΕ είναι εθελοντική», όπως είπε. Τόσο οι εκλογές στην Ελλάδα, όσο και στη Γαλλία δεν θα επηρεάσουν τη γερμανική οικονομική πολιτική, πρόσθεσε ο εκφραστής της υπερφίαλης γερμανικής πολιτικής.

Απέναντι σε όλα αυτά οι Έλληνες πολίτες αύριο έχουν μια ευκαιρία.

Να στείλουν ένα ηχηρότατο μήνυμα, ένα ηχηρότατο χαστούκι στην εγχώρια οικονομική και πολιτική ολιγαρχία.

Που να ακουστεί και να συνταράξει όλη την Ευρώπη και να στοιχειώσει τον ύπνο των δυναστών στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες, στη Νέα Υόρκη.

Και να αποτελέσει εφαλτήριο και για άλλους ευρωπαϊκούς λαούς.

Ώστε να επιβεβαιωθεί κατά κάποιο τρόπο και το σχόλιο του σημερινού Guardian “οι κάλπες αυτής της Κυριακής σε Ελλάδα και Γαλλία θα μπορούσαν να αλλάξουν το μέλλον της ευρωζώνης”.

 Εμείς θα συμπληρώναμε ότι εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να αλλάξει το μέλλον και η τύχη τόσο του ελληνικού λαού όσο και εκείνων της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: