Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ωμή παρέμβαση του ΔΝΤ για τις εκλογές μια μέρα μετά την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου και νέα ένταση στο Σύνταγμα. Η δικτατορία του Μνημονίου εν δράσει



Είχαμε επισημάνει εδώ και καιρό ως Νέος Μέτοικος τη ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα που την έχουν φέρει στην πρώτη θέση στον κόσμο.

Πριν  από δύο μήνες, σε απάντηση του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σχετικής ερώτησης του βουλευτή της Ν.Δ. Προκόπη Παυλόπουλου αποκαλύφθηκε ότι οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν πάνω από 20% κατά τη διετία του Μνημονίου.

Συγκεκριμένα, την τριετία 2009 - 10 Δεκεμβρίου 2011, οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες αυτοκτονίας ανέρχονται σε 1.727.

Ωστόσο, χθες σε ένα παρτέρι στην πλατεία Συντάγματος, συνέβη αυτό που μέχρι χθες δεν είχε συμβεί: ένας συνάθρωπός μας έβαλε τέλος στη ζωή του εκεί εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής που βγάζει χιλιάδες πολίτες στον δρόμο, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών.



Ο λόγος για έναν συνταξιούχο φαρμακοποιό, που γεννήθηκε το 1935, και με μια σφαίρα από πιστόλι Browning έδωσε τέλος στη ζωή του χθες στις 9 το πρωί. Ο κρότος του πυροβολισμού, αλλά και το σημείωμα, πάγωσαν την πλατεία Συντάγματος και ολόκληρη την κοινωνία.



Στο σημείο αμέσως έφτασε το ΕΚΑΒ και στη συνέχεια ιατροδικαστής και αστυνομικοί από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Η σορός μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας είχε μια κόρη και έπασχε από σοβαρή νόσο.





Το σημείωμα που άφησε πίσω του

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μια αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι' αυτή» έγραφε μεταξύ άλλων στο σημείωμα που άφησε πίσω του απαντώντας με σαφήνεια το γιατί προέβη σε αυτή την πράξη και συνέχιζε: «Δεν μπορώ να βρω άλλο τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για τη διατροφή μου».

«Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (πιάτσα Πορέτο του Μιλάνου)», κατέληγε.



Χιλιάδες κόσμου μαζεύτηκαν χθες το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, στο σημείο όπου αυτοκτόνησε ο 77χρονος, ύστερα από κάλεσμα που διαδόθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η πρόσκληση ήταν για τις 6 το απόγευμα, ωστόσο ο χώρος δεν άδειασε καθόλου από το πρωί, καθώς περαστικοί σταματούσαν για να αφήσουν ένα λουλούδι, να ανάψουν ένα κερί.

Το σύνθημα που κυριαρχούσε στην απογευματινή κινητοποίηση ήταν “Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73” και το φώναζαν όλοι όσοι ήταν εκεί: νέοι, παιδιά και μεγαλύτεροι. Πολλά ήταν τα αυτοσχέδια σημειώματα που ήταν καρφιτσωμένα σε δέντρο κοντά στο σημείο της αυτοκτονίας. “Καλό ταξίδι καλέ μου άνθρωπε. Ο θεός ας αναπαύσει την ταλαιπωρημένη σου ψυχή, σ' έναν κόσμο γαλήνιο και ελεύθερο. Είθε να γίνει ο θάνατός σου προάγγελος για μια δίκαιη κοινωνία με αλληλεγγύη και ευημερία. Ας αφυπνιστεί επιτέλους αυτός ο ταλαιπωρημένος κοσμος αυτής της χώρας που λέγεται Ελλάδα” ήταν το μήνυμα ενός νέου 26 ετών. Και κάποιος άλλος έγραψε: “Φίλε, σου υποσχόμαστε πως το άδικο αίμα που έχυσες, θα το πάρουμε πίσω”. Κάποια στιγμή ο κόσμος άρχισε να σιγοψιθυρίζει το τραγούδι “Πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί”.





Εντάσεις  σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος χθες το βράδυ μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου.

Οι πρώτες εντάσεις σημειώθηκαν κατα τις 8.30 το βράδυ και οι Εύζωνοι αποχώρησαν και μπροστά από το Μνημείο παρατάχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών. Μια ώρα αργότερα κάποιοι νεαροί προσπάθησαν να κρατήσουν ανοιχτό ένα από τα ρολά της Μεγ. Βρετανίας οι αστυνομικοί των ΜΑΤ επενέβησαν κυνηγώντας και ρίχνοντας χημικά. Οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από το Μνημείο και ακολούθησαν επεισόδια στη Βασιλέως Γεωργίου. Μέχρι αργά χθες το βράδυ επικρατούσε ένταση.





Συγκέντρωση σε χρόνο ρεκόρ στην Καμάρα

Θεσσαλονίκη: Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες εκατοντάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν χθες στην Καμάρα για τη σοκαριστική αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου στο Σύνταγμα. Ήταν μια συγκέντρωση που οργανώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, μέσω του Facebook και άλλων ηλεκτρονικών σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο δεν είχε τη δυναμική άλλων αντίστοιχων συγκεντρώσεων που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι και μετεξελίχθηκαν στο λεγόμενο “κίνημα των αγανακτισμένων”.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία η οποία, αφού πέρασε από την Εγνατία και την Τσιμισκή, κατέληξε στο άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους. Οι διαδηλωτές φώναζαν αντιμνημονιακά συνθήματα, αλλά και συνθήματα κατά της κατασταλτικής συμπεριφοράς της ΕΛ.ΑΣ.





Εκτράχυνση της αστυνομική βίας στο Σύνταγμα αργά το βράδι

Μετά τις 9 η αστυνομία επιχείρησε να εκκενώσει τον χώρο μπροστά από τη βουλή επιτιθέμενη σε διαδηλωτές και διαμαρτυρόμενους με χρήση βίας και δακρυγόνων. Στις συμπλοκές που ακολούθησαν οι συγκρούσεις εξαπλώθηκαν στην πλατεία. Έγιναν τουλάχιστον δέκα προσαγωγές από την αστυνομία ενώ υπήρξαν και τραυματισμοί πολιτών από τα ΜΑΤ. Ο βίαιος ξυλοδαρμός της δημοσιογράφου του ΑΝΤ1 Ρένας Μανιού καταγράφηκε μάλιστα από κάμερα. Η δημοσιογράφος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία έχει διατάξει ΕΔΕ για να "διαπιστώσει ευθύνες" σχετικά με την επίθεση εναντίον της δημοσιογράφου...



Ωστόσο απίστευτης πολιτικής χυδαιότητας ήταν και οι δηλώσεις πολιτικών εκπροσώπων κυρίως του ΠΑΣΟΚ, Μπεγλίτη και άλλων.

Για να ακολουθήσουν σήμερα και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ που για μια ακόμη φορά προκαλούν το δημόσιο αίσθημα στη χώρα μας και δείχνουν ότι είμαστε μια χώρα υπό κατοχή.

Μαζί, λοιπόν, με τα συλλυπητήρια για την αυτοκτονία του συνταξιούχου ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις προχώρησε σε μία δήλωση - πρόκληση ενόψει των εκλογών.

«Και τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν ήδη εκφράσει την υποστήριξη τους στο δημοσιονομικό πρόγραμμα και είναι σημαντικό οι εκλογές να δώσουν την ευκαιρία για να κερδίσουν την εντολή» είπε χαρακτηριστικά ο Τζέρι Ράις και πρόσθεσε: «όποιος κερδίσει τις εκλογές στην Ελλάδα θα πρέπει να στηρίξει απόλυτα το πρόγραμμα».

Σε ερώτηση για το εάν οι εκλογές δημιουργούν αβεβαιότητα για την πορεία του προγράμματος ο εκπρόσωπος του Ταμείου απάντησε: «οι εκλογές δημιουργούν όντως μια αβεβαιότητα για την εφαρμογή των δημόσιων πολιτικών. Αλλά θα ήθελα να προσθέσω ότι αυτού του είδους η αβεβαιότητα είναι πάντα παρούσα, όταν μια χώρα πραγματοποιεί εκλογές, έτσι δεν είναι κάτι το ειδικό για την Ελλάδα».

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι «λυπάται βαθύτατα» για την αυτοκτονία του συνταξιούχου στο κέντρο της Αθήνας, η οποία προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στην Ελλάδα.

«Αυτό που θέλω να κάνω, είναι να πω ότι λυπηθήκαμε βαθύτατα όταν μάθαμε για τον θάνατο αυτό που έλαβε χώρα κάτω από αυτές τις συνθήκες. Και απλά να εκφράσω τα συλλυπητήριά μας» είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον.

Ο Ράις έδωσε την απάντηση αυτή όταν ρωτήθηκε για την αυτοκτονία και αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

 Στα μάτια της ελληνικής κοινής γνώμης έχουν καταλογιστεί οι ευθύνες αυτών που κυβερνούν την Ελλάδα και των ξένων επικυρίαρχων.

Έχει καταλογιστεί η ηθική αλλά και στην ουσία φυσική τους  αυτουργία.

Οι «άνθρωποι» (;) αυτοί  - Τόμσεν και σία – όπως και οι δοσίλογοι εκπρόσωποί τους μπορούν να χαρακτηριστούν ως οικονομικοί δολοφόνοι.

Και ως Νέος Μέτοικος θεωρούμε ως άμεση αναγκαιότητα να αναπτυχτεί ένα πλατύ κίνημα για να χαρακτηριστούν persona non grata και να μην τους επιτραπεί η είσοδός τους στην Ελλάδα.

Και φυσικά ένα παλλαίκό κίνημα ανατροπής του Μνημονίου.

Live: Ένταση στο Σύνταγμα
5/4/2012 8:31:00 μμ   

Για δεύτερη μέρα εκατοντάδες άνθρωποι αποτίουν φόρο τιμής στον συνταξιούχο που έβαλε τέλος στη ζωή του χθες στην πλατεία Συντάγματος. Το σημείο έπεσε νεκρός ο 77χρονος έχει γεμίσει με σημειώματα, κεριά, λουλούδια και στεφάνια.

Ο κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται από τις 18:00 το απόγευμα μπροστά στη Βουλή όπου έχουν τοποθετηθεί και πάλι τα κάγκελα, προκειμένου να αποκλειστεί η πρόσβαση των πολιτών στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Άνοιξε η λεωφόρος Αμαλίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος και απωθούν τους διαδηλωτές. 






Η κόρη του 77χρονου συνταξιούχου στην επιστολή που έστειλε στα ΜΜΕ αναφέρει ότι:

«Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή του υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής. Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους, είναι μία συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε. Στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, σκοτώνουν τα αυτονόητα. Για κάποιους, για ‘’τα πεισματάρικα παιδιά της χίμαιρας’’, σε μία τέτοια κατάσταση, η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη, όχι σα φυγή αλλά σαν κραυγή αφύπνισης.

Για το λόγο αυτό προσλαμβάνει ένα άλλο περιεχόμενο, αυτό το περιεχόμενο που τραγουδήσαμε παρέα για πρώτη φορά στη συναυλία του αγαπημένου μας Μίκη το 75, που τραγουδάγαμε πάντα στις δικές μας γιορτές και για τους δικούς μας νεκρούς... Κοιμήσου πατέρα, κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου. Μόνο αυτό ονειρευόσουν για τους νέους και νομίζω τα κατάφερες.

Στο σημείο που έφυγες υπάρχει το σημείωμα ενός νέου ’’ Το όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία... μα είμαστε 11 εκατομμύρια οι ζωντανοί και το όνομα μας είναι Αντίσταση’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: