Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Το νέο μνημόνιο είναι εδώ




Αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση  κατέθεσε χθες το βράδυ στη Βουλή  το Β΄ μνημόνιο, το επονομαζόμενο και «μεσοπρόθεσμο»  πρόγραμμα.

 Προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την απεργία στα κανάλια και την απουσία δελτίων ειδήσεων  επιχειρεί να περάσει τα νέα οικονομικά και φορολογικά δεσμά στους Έλληνες πολίτες.

 Μπορεί η ανεργία να  βρίσκεται εκτός ελέγχου – επίσημα να έχει ξεπεράσει το 16%, να έχει ανέβει κατά 50% μέσα σ’ ένα χρόνο, και σύμφωνα με υπολογισμούς τα δύο επόμενα χρόνια  να φθάσει και στο 25% .

Μπορεί φέτος  η ύφεση  να ήταν χειρότερη από κάθε πρόβλεψη,  καθώς το ελληνικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 5,5% το α’ τρίμηνο του 2011, επίδοση χειρότερη των απαισιόδοξων εκτιμήσεων της ΕΛΣΤΑΤ οι οποίες τοποθετούσαν την ύφεση στο 4,8%.

Μια συνταγή  αποτυχίας και χρεωκοπίας που επιβάλλεται από την τρόικα και τους δανειστές, και την οποία παρά τις κραυγαλέες αποκλίσεις από τους στόχους που εξαγγέλλονται, παρά τα δεινά που υφίσταται καθημερινά ο ελληνικός λαός, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του επιμένουν να συνεχίζουν και να εντείνουν ακόμη περισσότερο την εφαρμογή τους.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Καρατζαφέρη,  δεν απέκλεισε και τη λήψη και νέων  εξοντωτικών μέτρων ενώ  «έδειξε» ως συνυπεύθυνο της οικονομικής κατάστασης το κίνημα «Δεν πληρώνω»!!!

Ταυτόχρονα  απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ο Γ. Παπανδρέου τού αναγνώρισε ότι "έχει κρατήσει υπεύθυνη και πατριωτική στάση". 

Έτσι, λοιπόν, ο ψευτο-σοσιαλισμός του κ. Παπανδρέου συναντιέται με την ακροδεξιά λαϊκιστική ρητορεία του κ. Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ. Άλλωστε μαζί είχαν ψηφίσει και το πρώτο μνημόνιο.

 Μαζί απ’ ότι φαίνεται  επανακαθορίζουν και την έννοια του «πατριωτισμού» βαπτίζοντας ως «πατριωτική στάση»  την υποταγή  στο ΔΝΤ, την τρόικα και στο κάθε λογής μνημόνιο.

 Την απάντηση θα τη βρουν απέναντί τους στις πλατείες, στους δρόμους της Ελλάδας, από όλους εκείνους που δε βολεύονται κάτω από τον «ήλιο» του μνημονίου και της  «συναινετικής» συναλλαγής και παθητικής υποταγής.



Δεν υπάρχουν σχόλια: