Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Όταν δεν πουλιέται η δημόσια περιουσία που … ξεπουλιέται



 Έτσι αφού σε συνέντευξή τους οι εκπρόσωποι της τρόικα δήλωσαν ότι πρέπει να εκποιηθεί δημόσια περιουσία ύψους 50 δις., αφού τους «κατήγγειλε» η κυβέρνηση και τους «επέβαλε σιγή» ώστε να μη δίνουν συνεντεύξεις αμέσως μετά τις όποιες συζητήσεις.

 Αφού σε κάποια ημερίδα ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα εισηγηθεί νόμο που θα απαγορεύει την πώληση δημόσιας περιουσίας, την επομένη ο υπουργός Οικονομικών έρχεται να χαρακτηρίσει «ρεαλιστικό και φιλόδοξο» τον στόχο για άντληση εσόδων ύψους 50 δισ. ευρώ από την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας.

 Ο υπουργός στηλίτευσε τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας, λέγοντας ότι «ξεπέρασαν τον ρόλο τους και υπερέβησαν τα εσκαμμένα», καθώς «ανακοίνωσαν μονομερώς θέματα που αφορούν μόνον την ελληνική κυβέρνηση».

 Αυτό είναι, λοιπόν.

 Εσείς, κύριοι της τρόικα, μην μαρτυράτε τα φύλλα. Μην ξεμπροστιάζετε αυτά που μεθοδεύονται. Άλλωστε το παιχνίδι της εκποίησης, του ξεπουλήματος δημόσιου πλούτου δεν το ξέρετε τόσο καλά όσο οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες είναι καθ’  ύλην αρμόδιες σε τέτοιου είδους παίγνια.  

 Έτσι, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, ο κ. Παπακωνσταντίνου τοποθετήθηκε υπέρ της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, λέγοντας ότι «το χρέος πριν αρχίσει να αποκλιμακώνεται θα έχει ξεπεράσει το 150% και οτιδήποτε βοηθάει τη μείωσή του είναι αναγκαίο».

 Για να προσθέσει «η  σωστή αξιοποίηση της περιουσίας όπως ταυτόχρονα και οι αποκρατικοποιήσεις είναι θετικά βήματα και τα χρειαζόμαστε», τόνισε.

Όσον αφορά στον στόχο των 50 δισ. ευρώ διερωτήθηκε: «Είναι μνημονιακός στόχος τα 50 δισ. ευρώ. Όχι! Γιατί ξεπερνά τα όρια (2013), αλλά και γιατί οι στόχοι δεν έχουν την ίδια δεσμευτικότητα όπως άλλοι στόχοι, π.χ. να μειώνουμε το έλλειμμά μας με συγκεκριμένους ρυθμούς κ.λπ.».

 Εν ολίγοις, κύριοι της τρόικα, αφήστε μας ήσυχους να ξεπουλήσουμε εμείς τη δημόσια περιουσία όπως θέλουμε και με τους ρυθμούς που θέλουμε.
 Άλλωστε μπορεί να ξεπεράσουμε και τα 50 δις. αν χρειαστεί.

 Αυτό θα μπορούσε να είναι μια ελεύθερη παράφραση των λεγομένων και της στάσης των κυβερνητικών στελεχών.

 Όπως, επίσης εύκολα μπορεί να καταγραφεί και η συνέχιση του «θεάτρου του παραλόγου»  που έχει ξεκινήσει μ’ αυτή την κυβέρνηση.

 Έτσι το νέο επεισόδιο σ’ αυτό το σήριαλ που ξεκίνησε με την αλήστου μνήμης φράση «Λεφτά υπάρχουν» και πέρασε μέσα από πολλά επεισόδια, θα μπορούσε να έχει τον τίτλο « δεν πουλιέται η δημόσια περιουσία που … ξεπουλιέται».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: