Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΗΠΑ: 16χρονο κορίτσι θύμα αστυνομικής βίας

του Μ …
Νέο αποτρόπαιο κρούσμα αστυνομικής βίας σε βάρος ενός ακόμη 17χρονου κοριτσιού στο Ντένβερ, προκαλεί σάλο στις ΗΠΑ αναγκάζοντας την εισαγγελία της πόλης να ανακοινώσει τη διενέργεια έρευνας, προκειμένου να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δύο αστυνομικοί πυροβόλησαν θανάσιμα την περασμένη Δευτέρα τη μαθήτρια Τζέσικα Ερνάντες, στη διάρκεια έρευνας για κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο.
http://left.gr/sites/left.gr/files/styles/large/public/horis_titlo1422514062.png?itok=D2BU30hS

Υπήρξε κινητοποίηση δεκάδων ατόμων έξω από την εισαγγελία του Ντένβερ. Είναι το δεύτερο κρούσμα φονικής αστυνομικής βίας που σημειώνεται στο Ντένβερ μέσα στους τελευταίους επτά μήνες ενώ, ένα ακόμα 17χρονο κορίτσι έπεσε νεκρό από αστυνομικά πυρά την περασμένη Πέμπτη, στο ισόγειο αστυνομικού τμήματος, στο Τέξας, επειδή θεωρήθηκε «επικίνδυνο» και ότι τάχα «οπλοφορούσε».
Οι δολοφονίες από κτήνη συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με τις ίδιες αισχρές δικαιολογίες και την μη απόδοση ευθυνών και αποπομπή από το σώμα...Ο καπιταλισμός πέτυχε ακόμα μια νίκη απέναντι σ' ένα φτωχό θύμα, σημειώθηκε ακόμα μια κοινωνική αδικία, με κόστος άλλη μια ανθρώπινη ζωή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: