Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Προς ένα «θερμό» φθινόπωρο εν όψει των πολιτικών εξελίξεων


Το καλοκαίρι είχαμε διακόψει κάπως την επικοινωνία μας …

Βέβαια, στη διάρκειά του διαδραματίστηκαν σοβαρά γεγονότα.

Στο διεθνή χώρο κυριάρχησαν πρώτα η γενοκτονία στη Γάζα, όπου οι Ισραηλινοί ανενόχλητοι και παρά τα κροκοδείλια δάκρυα της «διεθνούς κοινότητας» κατέσφαξαν χιλιάδες αθώους Παλαιστίνιους, κυρίως παιδιά.

 Παράλληλα, ήταν οι εμφύλιες συγκρούσεις στην Ανατολική Ουκρανία με πολλά θύματα και εκεί και η κλιμακούμενη ένταση στις σχέσεις Ρωσίας – Δύσης που εμπλέκει και τη χώρα μας, μέσα από τα διάφορα εμπάργκο …

Στο διεθνές προσκήνιο έχει περάσει, επίσης, η τρομοκρατία των τζιχαντιστών της ISIS με τις διάφορες φρικαλεότητες που έχουν διαπράξει. Τις οποίες βεβαίως κοιτούν να αξιοποιήσουν οι ΗΠΑ για να επέμβουν στη Συρία και στο Βόρειο Ιράκ.

Περιμένουμε ακόμη να δούμε τι θα γίνει και με το δημοψήφισμα αυτονόμησης της Σκωτίας, μια τάση που καταγράφεται και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης.

Στην Ελλάδα συνεχίζεται  η ίδια γνωστή ιστορία …
Φοροεπιδρομή (ΕΝΦΥΑ κλπ), καταλήστευση των εισοδημάτων των πολιτών, νέα επαχθή μέτρα, διάλυση των κοινωνικών υποδομών και άλλα παρόμοια …

Κι όλα αυτά ενώ αναμένεται και το τρίτο Μνημόνιο ύψους αρχικά 10 – 15 δισεκατομμυρίων νέων αβάστακτων μέτρων και οι πολιτικές εξελίξεις μπαίνουν στην τροχιά της προσδοκίας των βουλευτικών εκλογών με άξονα καταρχάς το ζήτημα της εκλογής Προέδρου την άνοιξη του 2015.

Στα πλαίσια αυτά οι πολιτικοί αρχηγοί … παρελαύνουν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, κάνουν τις εξαγγελίες τους ενώ και η … γκαλοπολογία φουντώνει …

Στα νεότερα γκάλοπ φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά ένα σταθερό προβάδισμα έναντι της ΝΔ χωρίς, όμως, να εξασφαλίζει μια κυβερνητική πλειοψηφία.

Σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα και μια δημοσκόπηση των «Παραπολιτικών» σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με κάπως … περίεργα (;) ευρήματα …



Το 54% δεν θέλει πρόωρες εκλογές (!)

Περιγραφή: http://www.real.gr/Files/Real3Skin/article_title_line.png


Σημαντικές διαφοροποιήσεις εμφανίζονται σε δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά.

Στα αξιοσημείωτα της μέτρησης είναι ότι για πρώτη φορά από την ίδρυση της ΔΗΜΑΡ το κόμμα του Φώτη Κουβέλη δεν εμφανίζεται στην μέτρηση καθώς βρίσκεται κάτω από το 1%. Επίσης μετά από πολύ καιρό τρίτο κόμμα σε δημοσκόπηση εμφανίζεται το ΚΚΕ.

Η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ βρίσκεται στο 2,6% 




Συγκεκριμένα

ΣΥΡΙΖΑ 23%
ΝΔ 20,4%
ΚΚΕ 5,6%
Χρυσή Αυγή 5,3
Ποτάμι 4,8%
Ελιά 4,6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,0%
ΑΝΤΑΡΣΙΑ 1,4%

Για την προεδρική εκλογή 

Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες για το αν θα πρέπει ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί από την παρούσα βουλή.



Δηλαδή, η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών προτιμά να παραμείνει η ίδια κατάσταση πραγμάτων παρά να γίνουν εκλογές;

Ή μήπως δεν εμπιστεύεται το ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει και μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά την πορεία της χώρας;

Αυτά θα τα δούμε, ωστόσο, και στη συνέχεια …


Κατά πόσο είναι όντως έτσι οι διαθέσεις των πολιτών ή μήπως τελικα προκύψουν νέες δυναμικές …

Δεν υπάρχουν σχόλια: